Woningontruiming kosten

In bepaalde gevallen is het aan te raden om bij een verhuis of wanneer er sprake is van een overlijden een woningontruiming aan te vragen. Woningontruiming maakt het zoals de naam reeds laat vermoeden mogelijk om een volledige woning te laten ontruimen voor een mogelijke verkoop of wanneer een nieuwe huurder er zijn of haar intrek in wenst te nemen. Onder woningontruiming wordt volstaan dat het volledige huis vrij van inboedel wordt opgeleverd. Om dit te kunnen realiseren dient nagenoeg de voltallige inhoud dan ook te worden afgevoerd of te worden verkocht. Ben je eveneens van plan om je huis te verkopen of neemt er een nieuwe huurder zijn intrek in? Dan is een beroep doen op woningontruiming beslist een interessante keuze.

 Kosten voor het afvoeren van overbodige inboedel

Eén van de belangrijkste, extra kosten die gepaard gaan met woningontruiming zijn de kosten voor het afvoeren van de overbodige inboedel.  Welke stukken moeten bijvoorbeeld naar een tijdelijke opslagruimte worden gebracht, welke dienen te worden afgevoerd naar een milieupark en welke kunnen eventueel naar arme landen worden opgestuurd. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je toch even over zal moeten nadenken. De kosten voor het afvoeren of wegbrengen van overtollige inboedel kunnen behoorlijk hoog oplopen. Om

je een goed beeld te kunnen geven van de gemiddelde kosten die verbonden zijn aan woningontruiming hebben we er alvast enkele voor jou op een rijtje gezet:

Woning met 1 à 2 kamers

Tussen 150 & 550 euro

Eengezinswoning

Tussen 550 & 1.550 euro

Woning met meer dan 3 slaapkamers

Tussen 750 & 1.850 euro

Afvalstortkosten

Tussen 100 & 760 euro

   

Deze prijzen zijn enkel ter indicatie voor de juiste offerte is er altijd een afspraak ter plaatse nodig.